Τα Νέα Μας

Ο ν.4488/2017 (άρθρο 65, παρ. 3) & Απόφαση υπουργείου

Ο νόμος 4488-2017 άρθρο 65, παρ. 3 & η Υπουργική Απόφαση υπ. αριθμ. 91345, άρθρο 70 του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Υπουργική Απόφαση υπ. αριθμ. 91345, άρθρο 70 του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης υποχρεώνει τους υπεύθυνους των καταστημάτων μαζικής εστίασης και αναψυχής (εστιατόρια, καταστήματα γρήγορης εστίασης, ταβέρνες, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης και λοιπά παρόμοια καταστήματα) να εξασφαλίζουν την πληροφόρηση ατόμων με αναπηρία (Α.με.Α.) επί του τηρούμενου τιμοκαταλόγου. Ο Ν.4488/2017 (άρθρο 65, παρ. 3) αναγνωρίζει την ελληνική γραφή Μπράιγ (Braille) ως τον τρόπο γραφής των τυφλών Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω

  • Εστιατόρια
  • Καφετέριες
  • Κέντρα διασκέδασης
  • Ξενοδοχεία με παροχές εστίασης

Οφείλουν να διαθέτουν τιμοκατάλογο για τυφλούς πελάτες σε γραφή BRAILLE. Η εταιρία μας αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την επιμέλεια (δακτυλογράφηση, μετάφραση, σχεδιασμό, παραγωγή & εκτύπωση) του τιμοκαταλόγου σας.

Τα εσωτερικά των καταλόγων εκτυπώνονται σε ειδικό εκτυπωτικό χαρτί, το οποίο διατηρεί το ανάγλυφο της επιφάνειας και δένεται με μεταλλικό σπιράλ. Η αναλογία της απλής γραφής με τη γραφή BRAILLE είναι 1 προς 4 σελίδες (π.χ. 4 σελίδες απλής γραφής αντιστοιχούν σε 16 σελίδες BRAILLE).

Στην περίπτωση μη διάθεσης του ειδικού καταλόγου το πρόστιμο είναι πεντακόσια ευρώ (500€)

Related Posts